Lancering landelijke enquête huiselijk geweld in het familierecht

Ben je advocaat en behandel je (ook) familierechtelijke zaken? Doe dan mee aan deze enquête over de omgang met huiselijke geweld in het familierecht.

De enquête richt zich op advocaten die cliënten bijstaan in zaken over echtscheiding, omgang en gezag. De focus van de enquête ligt op zaken waarin een vermoeden van huiselijk geweld een rol speelt. Ook advocaten die geen of nauwelijks ervaring hebben met zaken waarin huiselijk geweld wordt vermoed, worden nadrukkelijk uitgenodigd de vragenlijst in te vullen.

Doel van het onderzoek is om wetenschappelijk onderbouwde inzichten te krijgen over de manier waarop in het Nederlandse familierecht wordt omgegaan met huiselijk geweld en om met voorstellen te komen voor de verbetering daarvan. Het onderzoek is opgezet vanuit de Vereniging voor Vrouw en Recht Clara Wichmann, Valente en het Verwey-Jonker Instituut. Het onderzoek wordt gefinancierd door Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving, Stichting Kind in Crisis en het CLWI-VVR-fonds en wordt uitgevoerd door het Verwey-Jonker Instituut.

Deze enquête is uitsluitend bedoeld voor advocaten. Ben je niet actief als advocaat, dan kun je helaas niet deelnemen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15-20 minuten. Deelname is anoniem. De enquête staat open tot en met maandag 30 september 2024.